02. 10. 2022.
Prijavila je sestra: Uhapšena Severina Vučković

Prijavila je sestra: Uhapšena Severina Vučković

Prijavila je sestra: Uhapšena Severina Vučković

Hrvatska policija je privela pjevačicu Severinu Vučković u utorak oko podne u Zagrebu, javljaju hrvatski mediji.

Hapšenje je uslijedilo nakon što su od splitskih kolega dobili zahtjev za njeno privođenje za potrebe kriminalističkog istraživanja, piše Jutanji list.

Povod svemu i raspisivanju potrage je neprimjerena prepirka od utorka u splitskom domu majke poznate pjevačice. 

Prema prijavi sestre Marijane, pjevačica se navodno okomila na nju i to pred njihovom majkom.

Bilo je to pod okriljem noći, jedan sat poslije ponoći kada se iz stana orila buka. Njih dvije su se navodno, prijavila je Marijana policiji, žestoko rvale i šamarale, i to doslovno po cijelom stanu.

Pjevačica je na kraju otišla na svoju stranu, a njena sestra u bolnicu odakle se, nakon ukazane ljekarske pomoći zbog lakših povreda, obratila za pomoć policiji. 

Zadobila je niz podliva na glavi i leđima, a na tijelu su joj ljekari uočili i posjekotine. Na osnovu prijave, splitska policija je raspisala potragu za pjevačicom, a na osnovu koje je Severina s razmakom od 12 sati od navodnog incidenta u Splitu, “skinuta” na zagrebačkom aerodromu.

Na putu do policijske stanice po mjestu stanovanja, kako bi dala iskaz policiji i svoje viđenje incidenta zbog kojeg joj “prijeti” prijava, obratila se za pomoć svom advokatu Mati Matiću, ne ulazeći u detalje zbog kojih se našla opet pod lupom.

Hapšenje je uslijedilo, kako saznaje Jutarnji list, nakon što su od splitskih kolega dobili zahtjev za njenim privođenjem za potrebe kriminalističkog istraživanja.

Povod svemu i raspisivanju potrage je, kako saznaje Jutarnji list, neprimjerena prepirka od utorka u splitskom domu majke poznate pjevačice.

Prema prijavi sestre Marijane, pjevačica se navodno okomila na nju i to pred njihovom majkom. Bilo je to pod okriljem noći, jedan sat poslije ponoći kada se iz stana orila buka.

Njih dvije su se navodno, prijavila je Marijana policiji, žestoko rvale i šamarale, i to doslovno po cijelom stanu.

Raspisana potraga

Pjevačica je na kraju otišla na svoju stranu, a njena sestra u bolnicu odakle se, nakon ukazane ljekarske pomoći zbog lakših povreda, obratila za pomoć policiji.

Zadobila je niz podliva na glavi i leđima, a na tijelu su joj uočili i poderotine.

Na osnovu prijave, splitska policija je raspisala potragu za pjevačicom, a na temelju koje je Severina s odmakom od 12 sati od navodnog incidenta u Splitu, “skinuta” na zagrebačkom aerodromu.

Na putu do policijske stanice po mjestu stanovanja, kako bi dala iskaz policiji i svoje viđenje incidenta zbog kojeg joj “prijeti” prijava, obratila se za pomoć svom advokatu Mati Matiću.

Matić je Jutarnjem potvrdio hapšenje kazavši tek da je Severina u međuvremenu puštena i da će postupak ići redovnim putem jer da “nema potrebe za svom tom predstavom koja za sobom povlači i druge stvari poput pretresa doma kao da je najveći kriminalac u pitanju”.

Druga verzija priče

Izvor blizak pjevačici, pak, tvrdi da je Severinina sestra Marijana lažno prijavila Severinu za nanošenje tjelesnih povreda.

U tom stanu u Splitu u kojem živi majka sa strinom, boravila je Severina te je iznenada došla Marijana koja je, tvrdi izvor, napala pjevačicu i nanijela joj povrede.

Severina je otišla, a Marijana je počela lupati na vrata stanarima te zapomagati i bacati se po stepenicama kako bi se samoopovrijedila.

Upućeni u problematiku kažu i da je Severinina sestra Marijana za koju niko ne zna gdje je provela proteklih sedam godina, prijavila Severinu Centru za socijalni rad prije otprilike pola godine da zlostavlja mamu i onemogućava joj kontakte s njom.

Istovremeno, prijavila je i svoju kći, Severininu nećakinju Miu, da je zlostavlja telefonom.

CSS je postupao po prijavi i utvrdio da je Marijana Popović, čije boravište nije uspjela utvrditi ni policija, lažno prijavila CSS-u svoju kći i sestru.

Severinin izvor tvrdi i da je Marijana Popović sve ovo radila u dogovoru s Milanom Popovićem o čemu navodno postoje pisani dokazi u obliku izjave Milana Popovića date u CSS-u.

Komšije čule galamu

Ne bi li dodatno provjerili šta se tačno događalo u noći s ponedjeljka na utorak, novinari Jutarnjeg su pozvali telefonski broj u stanu Severinine majke.

Javila im se ženska osoba rekavši da vlasnica odmara, ali i da o tome što su je upitali, ne zna ništa.

Jedna od komšinica u zgradi rekla je tek kratko da je čula galamu, žensko “cičanje” kao i neko lupanje, ali da “nije odmah povezala s incidentom, a kamoli s omiljenom Seve”.

“Seve je uvijek atrakcija kad dođe svojoj mami, ali iskreno nisam je vidjela da joj je bila u posjeti u ponedjeljak. Niti sam se naknadno raspitivala gdje je tačno bila ta dreka”, rekla je za Jutarnji jedna stanarka zgrade.

U slučaju da navedena kaznena prijava rezultira optužnicom nadležnom tužilaštvu, kao glavni svjedok biće pozvana njihova majka koja, pak, može koristiti blagodat da ne svjedoči.

Inače, ovaj fizički sukob nije prvi sukob između Severine i njene sestre Marijane, ali je prvi zbog kojeg je pjevačicu njena sestra prijavila policiji da joj je nanijela povrede i zatražila je ljekarsku pomoć.

Mediji su u aprilu ove godine pisali o narušenim odnosima dviju sestara.

Prema Marijaninim riječima, otkad je njihova majka kod Severine nema priliku da je vidi, a svaki telefonski poziv protiče uz prijetnje koje joj navodno upućuje Severina.

Osim za narušen odnos s majkom, Severinina sestra pjevačicu krivi da je odgovorna i za njen narušen odnos s kćerkom Mijom Popović koja je tokom studiranja živjela sa Severinom, a sad živi u njenom komšiluku, piše jutarnji.hr

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender