26. 09. 2022.
Vučić: Od 1. septembra pokušaće da promene tablice, neće biti Evroprajda

Vučić: Od 1. septembra pokušaće da promene tablice, neće biti Evroprajda

Vučić: Od 1. septembra pokušaće da promene tablice, neće biti Evroprajda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da, bez obzira na optimistične izjave nekih evropskih predstavnika, trenutno ne vidi rješenje za tablice na KiM. Kaže da Evroprajda neće biti i da ta odluka ne može da se promijeni.

Aleksandar Vučić je rekao da će Priština svakako od 1. septembra nastaviti sa svojom kampanjom i pokušati da natjera Srbe da promijene tablice na svojim vozilima.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše to što je Žozep Borelj imao optimističku izjavu da će pitanje tablica biti riješeno kao pitanje dokumenata.

“Evropski političari su od mene mnogo pamentniji i ozbiljniji i ne moraju da budu mrgudi kao ja i da imaju optimističan scenario u glavi. Ne vidim u ovom trenutku nikakvo rešenje i 1. septembra će oni će ići sa svojom kampanjom i pokušati da nateraju Srbe da promene tablice. Mislim da u tome neće imati velikog uspeha”, istakao je Vučić.

Kaže da je Aljbin Kurti u Briselu rekao da vjeruje da će imati velikog uspjeha da Srbi zamijene KM tablice.

“To je proces koji će da traje, mi smo svakako od 1. septembra suočeni sa tim problemom, ne postoji mogućost da se pre 1. septembra to reši. Ali, ostaje nam da čekamo i vidimo, očekujem posle važne razgovore posle Otvorenog Balkana i posete Erdogana. Imaćemo mnogo posrednika koji će dolaziti iz Evrope i sveta, ali u ovom trenutku ne vidim nikakvu mogućnost pomaka jer ne postoji želja kod Prišine da razgovara o racionalnim i kompromisnim rešenjima”, rekao je Vučić.

Na kraju je ironično dodao da možda, ipak, Evrpljani bolje znaju šta će se desiti, prenosi RTS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender