07. 10. 2022.
Školsko zvono poziva đake u klupe

Školsko zvono poziva đake u klupe

Školsko zvono poziva đake u klupe

U Republici Srpskoj počela je nova školska godina.

Zvaničnici Srpske čestitali su svim učenicima, učiteljima, nastavnicima, profesorima i roditeljima početak školske godine.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je početak nove školske godine, ističući da je obrazovanje temelj svakog društva.

Ona je navela da u tom smislu pozdravlja svaku inicijativu čiji je cilj unapređenje obrazovnog procesa, prilagođenu potrebama i interesovanjima učenika, ali i potrebama tržišta rada.

“Svim učenicima u Republici Srpskoj upućujem najiskrenije čestitke povodom početka nove školske godine, sa željom da steknu nova znanja, prijateljstva i postignu dobar uspjeh”, navela je Cvijanovićeva u čestitki učenicima, roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i zaposlenima u školstvu.

Posebne čestitke Cvijanovićeva je uputila najmlađim školarcima, prvačićima koji prvi put sjedaju u đačke klupe sa željom da im ovaj dan donese posebnu radost koja će im ostati u najljepšem sjećanju i da se zajedno sa nastavnicima, roditeljima i novim prijateljima raduju učenju, druženju, ali i sticanju znanja, kao glavnom podsticaju za što bolju budućnost.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je danas učenicima osnovnih i srednjih škola u Srpskoj početak nove školske godine sa željom da ostvare što bolji uspjeh, kao zalog koji će odrediti njihovu budućnost.

Višković je učenicima poručio da budu smjerni i vrijedni, svjesni da školski dani zaista jesu najljepši period života, ali i doba u kojem stiču znanja koja će koristiti kada budu odrasli ljudi.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poželio je uspješnu novu školsku godinu.

– Siguran sam da će školsko zvono obradovati sve đake željne novih znanja, iskustava i vještina koje će steći u radu sa svojim učiteljima i nastavnicima – navodi se Čubrilovićevoj u čestitki.

On je istakao da će prvi školski dan posebno obradovati prvačiće koji prvi put sjedaju u školske klupe.

– Želim vam srećan i uspješan početak nove školske godine – istakao je Čubrilović u čestitki koju je uputio u svoje i u ime Narodne skupštine.

Nastava u novoj 2022/2023. godini počela je danas za 85.000 osnovaca i 36.000 učenika srednjih škola u Republici Srpskoj.

Ove školske godine u prvi razred krenulo je 9.000 učenika.

Za razliku od prethodne dvije godine, nastava se odvija bez ograničenja i mjera koje su važile tokom pandemije virusa korona.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender