26. 09. 2022.
Jelena Trivić: Korupcija je izdaja i pobijedićemo je

Jelena Trivić: Korupcija je izdaja i pobijedićemo je

Jelena Trivić: Korupcija je izdaja i pobijedićemo je

Odgovoran političar radi tako da je suština njegovog djelovanja otadžbina, otadžbina iznad svega. Republika Srpska za mene je neupitna, kao i elementi njene entitetske državnosti, koji su crvene linije ispod kojih nikada nećemo ići.

Ali, danas voditi odgovornu nacionalnu politiku znači i pobijediti korupciju i mi ćemo to i uraditi. To će biti pobjeda naroda! 

Nesposobni i korumpirani režim uništio je našu prošlost i sadašnjost. Lažnom nacionalnom retorikom pokušavaju da skrenu pažnju sa pitanja koja su najveći nacionalni interes, poput podizanja životnog standarda, više investicija, izgradnje fabrika, efikasnog zdravstva, pobjede nad korupcijom, kvalitetnog obrazovnog sistema. Dok se busaju u prsa lažnim nacionalizmom, režim ostaje agent hrvatskih interesa i to svakodnevno dokazuju. S druge strane, ja sam davno rekla: neću biti ni amerofil, ni rusofil, ni evrofil, biću samo srbofil koji radi u interesu svog naroda.  

U Republici Srpskoj nije otvorena nijedna ozbiljna fabrika u poslednjih 15 godina. Da bismo imali više investicija, bolje zdravstvo, najbolje obrazovanje, da bismo se na adekvatan način odužili borcima i njihovim porodicama za stvaranje Republike Srpske, te da bi naši penzioneri imali dostojne penzije, preduslov je da pobijedimo korupciju. Prvi koraci u ostvarenju tog cilja biće osnivanje Specijalnog tužilaštva Republike Srpske i osnivanje Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srpske. Usvojićemo i odluku kojom se borba protiv korupcije definiše kao pitanje od vitalnog nacionalnog interesa, provesti istrage i obavezne finansijske kontrole za sve tendere vrijednosti veće od 1 milion KM u periodu 2006 – 2021. godina, te novi Zakon o ispitivanju porijekla imovine koji će omogućiti da se ispita porijeklo imovine i novca političkih funkcionera.  

Pobjedom nad korupcijom pokrenućemo domaće i strane investicije i omogućiti da se povećanjem konkurencije i otvaranjem novih radnih mjesta poslodavci takmiče u visini plata i uslovima rada koje će nuditi našim vrijednim ljudima. Povećaćemo boračka primanja već u prvoj godini u procentu od 20%, kao i penzije za 10% za one koji su radili i gradili čitavog života da bi imali dostojanstvenu starost.   

Kao što sam rekla, u politku sam ušla da budem dio beskompromisne borbe za promjene. Vodili smo narodne proteste protiv represije, poskupljenja struje, za medijske slobode, borimo se protiv otuđenja „Alumine“ i rudnika „LJubija“. Sada mi je pripala čast da, kao kandidat za predsjednika Republike Srpske, predvodim odlučujuću borbu za budućnost naše zemlje, borbu za pobjedu naroda. Svaka osoba koja završava školovanje, traži posao ili planira porodicu je dio pobjede. Svaki poljoprivrednik, svaki radnik, svaki vozač… dio je pobjede. Mi smo narod Republike Srpske, mi smo borci, mi smo pobjednici i mi imamo obavezu da donesemo pobjedu naroda – jer želimo da živimo u Srpskoj.

Pobjeda 2. oktobra nije pobjeda za bilo koga od nas lično, pobjeda naroda biće pobjeda za naredne decenije.

(N.Novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender