01. 10. 2022.
“Troškove liječenja Anđele iz Ugljevika snosiće Fond solidarnosti”

“Troškove liječenja Anđele iz Ugljevika snosiće Fond solidarnosti”

“Troškove liječenja Anđele iz Ugljevika snosiće Fond solidarnosti”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će Fond solidarnosti “Duša djece” snositi sve troškove liječenja šesnaestogodišnjoj Anđeli Tanacković iz Ugljevika ukoliko stručni tim doktora utvrdi da joj je potrebno liječenje izvan Republike Srpske i Srbije.

“Nakon što sam iz medija saznao da je šesnaestogodišnjoj Anđeli Tanacković iz Ugljevika potrebno liječenje u inostranstvu, pozvao sam direktoricu Fonda solidarnosti ‘Duša djece’ Jasminku Vučković kako bih još jednom iskazao podršku svemu što rade i informisao se kako pomoći Anđeli”, naveo je Dodik.

On je istakao da ga je Vučkovićeva obavijestila, da ukoliko stručni tim doktora utvrdi da joj je potrebno liječenje izvan Republike Srpske i Srbije, Fond će snositi sve troškove, te ga upoznala s aktivnostima Fonda.

“Ponosan sam na činjenicu da Republika Srpska ima ovakav fond, koji je ustanovljen za vrijeme mog mandata predsjednika Republike Srpske, koji danas pomaže teško oboljelima u liječenju, kao što je sada potrebno Anđeli”, napisao je Dodik na Twitteru.

Eparhija zvorničko-tuzlanska najavila je da će uplatiti 10.000 evra za liječenje sedamnaestogodišnje Anđele Tanacković iz Ugljevika i pozvala je sve koji mogu da pomogu djevojčici da se izbori sa teškom bolešću.

“Kćerka našeg sveštenika prote Duška Tanackovića iz Ugljevika oboljela je od akutne mijeloidne leukemije visokog rizika. Trenutno se nalazi na liječenju na Institutu za majku i dete u Beogradu”, objavljeno je na sajtu Eparhije.

Liječenje treba nastaviti u klinici u gradu Flensburgu u Njemačkoj, gdje treba izvršiti transplantaciju koštane srži i za ovu fazu liječenja potrebno je 300.000 evra koje nije moguće obezbijediti bez pomoći dobrih ljudi.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender