25. 09. 2022.
Grad fudbalskom klubu “Naprijed” vraća stari sjaj: Počeli značajni infrastrukturni radovi

Grad fudbalskom klubu “Naprijed” vraća stari sjaj: Počeli značajni infrastrukturni radovi

Grad fudbalskom klubu “Naprijed” vraća stari sjaj: Počeli značajni infrastrukturni radovi

U sklopu stadiona fudbalskog klub „Naprijed“, konačno je počela izgradnja potpuno novog, multifunkcionalnog objekta, u kojem će biti smještene i svlačionice, čime će ovaj klub konačno dobiti bolje uslove za rad, na šta su čekali nekoliko godina.

Gradonačelnik Draško Stanivuković danas je sa saradnicima posjetio rukovodstvo ovog kluba, te je istakao kako je ovo klub koji njeguje tradiciju, te da je podrška Grada bila neupitna.

Savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku, Mirna Savić – Banjac rekla je kako se sa rukovodstvom ovog kluba sastala prije nepunu godinu dana, te da su tada otvorili mnoge značajne teme.

-Tada smo sa novom upravom pričali o uređenjeu ovog stadiona, ali i o novim svlačionicama koje su im zaista bile potrebne. Grad je svakako prepoznao značaj ovog fudbalskog kluba, ne samo u oblasti sporta, nego njegov i društveni značaj – rekla je ona.

Poručila je kako je politika Grad Banje Luke od samog početka ta da se mijenja sistem vrijednosti, te da se ulaže u djecu i omladinu.

-Mi moramo njima da obezbijedimo kvalitetne uslove i da im ponudimo raznovrsne sadržaje kako bi postali bolji ljudi. Jedna od tih stvari je svakako i projekat „Naprijed“. Djeca koja ovdje gravitiraju, ali i djeca iz čitavog grada znaju šta ovaj fudbalski klub znači Banjoj Luci. To je više od kluba i sportskog stadiona – zaključila je savjetnica Savić – Banjac.

Saradnik za privrednu i regionalnu saradnju, Nebojša Drinić poručio je da bez želje i entuzijazma nove uprave kluba, ništa ovo ne bi bilo moguće.

-Kada sam prvi put došao ovdje, nije bilo pomoćnog terena, a glavni teren je bio zapušten. Ipak, entuzijazam, volja i želja ljudi iz uprave, ali i roditelja djece koja ovdje treniraju bili su jaki, u šta mi nismo ni sumnjali. Odmah smo preduzeli sve što je u našoj mogućnosti, a gradonapčelnik je pronašao razumijevanje i sredstva za njihove potrebe – rekao je Drinić.

Dodao je kako je Grad ovim potezom još jednom dokazao da je grad sporta.

-Tome svakako svjedoči i ovo gradilište, te sve ono što planiramo da radimo u narednom periodu. Ovdje gravitira mnoštvo stanovnika, te jedan projekat poput ovog je potreban svima nama, a mi ćemo dati maksimalnu podršku. Ono što je ipak najvažnije jeste da će naši najmlađi imati adekvatne uslove za trening i da će zdravo odrastati – kazao je Drinić.

Predsjednik fudbalskog kluba „Naprijed“, Vladimir Rosić iskoristio je priliku da zahvali gradonačelniku i njegovim saradnicima, poručivši da je ovim projektom ispravljena nepravda koja je ovom fudbalskom klubu učinjena još 2019. godine.

-Fudbalski klub „Naprijed“ je proslavio 71. rođendan i prepoznat je kao klub koji je rasadnik talenata. Danas, u našem klubu trenira preko 180 mališana i tu nećemo stati. Osnovni preduslov koji smo sebi zadali kao nova uprava jeste rješavanje infrastrukture, koja je zaista bila u lošem stanju.

Za devet mjeseci uspjeli smo puno toga – sada imamo stadion sa vještačkom travom, rasvjetu, uredili smo glavni teren, te ono što je najbitnije jeste da dobijamo i novi objekat. Podsjećam, 2019. godine je srušen dio prostorija, koje su bile stare preko šest decenija, te je ovim projektom ove gradske administracije, ispravljena greška koja je učinjena našem fudbalskom klubu – zaključio je Rosić.

 Foto: A. Čavić

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender