27. 09. 2022.
Kostrešević: Nulta tolerancija na organizovani kriminal i drogu

Kostrešević: Nulta tolerancija na organizovani kriminal i drogu

Kostrešević: Nulta tolerancija na organizovani kriminal i drogu

Policija Republike Srpske ima nultu toleranciju na organizovani kriminal, a posebno prema pripadnicima MUP-a Republike Srpske koji su uključeni u kriminalne radnje u vezi sa zlopotrebom droga, izjavio je direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević.

 je za Srnu potvrdio da su na području policijske uprave Prijedor, policijski službenici Uprave za teški organizovani kriminalitet policije Republike Srpske uhapsili su tri lica koja se dovode u vezu sa djelovanjem organizovane kriminalne grupe Dalibora Railića.

On je naveo da je riječ o jednom policijskom službeniku, inspektoru, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela, iznuda, ucjena i krivično djelo u vezi sa zloupotrebom droga.

Prema njegovim riječima, današnje hapšenje na području Prijedora nastavak je aktivnosti u vezi sa organizovanom kriminalnom grupom Dalibora Railića Dugog.

– Ne radi se ovdje samo o slučaju Bašić, ovo je nastavak aktivnosti u vezi sa organizovanom kriminalnom grupom Dalibora Railića Dugog u nastavku planske aktivnosti u rasvjetljavanju svih okolnosti rada navedene grupe – zaključio je Kostrešević.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jutros su u Prijedoru uhapsili tri muškarca čiji su inicijali D.Ј, B.D. i H.G, zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal.

Oni će biti zakonski terećeni i za druga krivična djela – D.Ј. za iznudu i zloupotrebu službenog položaja, B.D. za iznudu, a H.G. za neovlaštenu proizvodnju i promet droge.

Uhapšeni će nakon završene kriminalističke obrade biti sprovedeni u Tužilaštvo BiH, a s obzirom da je D.Ј. službenik Policijske uprave Prijedor, isti će biti suspendovan i protiv njega će biti podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka, saopšteno je ranije iz Ministarstva unutrašnjih poslova.(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender