07. 10. 2022.
Mihajlović: Nova Vlada Srbije će biti srpska

Mihajlović: Nova Vlada Srbije će biti srpska

Mihajlović: Nova Vlada Srbije će biti srpska

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović rekla je da će nova Vlada Srbije, kao i sve buduće, biti srpska bez obzira na sve pritiske.

Naše vlade su srpske, čine je ministri iz ove države. Tako je bilo, a tako će i biti – izjavila je Mihajlovićeva za Televiziju Pink.

Na pitanje da li će biti ministar i u novoj vladi, ona je rekla da nisu vođeni nikakvi razgovori o tome, ističući da je važnije kakva će ta vlada biti, kako će i koliko raditi i biti efikasna.

– To je važno jer ulazimo u jako težak period i kada je riječ o Kosovu i Metohiji, a vidimo najavu dolaska raznih savjetnika, i američkih, britanskih, francuskih i njemačkih. Pred nama je i energetska i finansijska kriza i zato je izuzetno važno da vlada bude stručna, vrijedna, kompaktna i da se zajedno borimo – navela je Mihajlovićeva.

Ona tvrdi da Vlada Srbije ne pravi nikakve planove restrikcija, već se bori da pomogne Elektroprivredi Srbije da proizvodi više struje, zbog čega je dozvoljen i uvoz uglja.

– S druge strane, potrebno je da svi racionalnije koristimo energiju. Ako hoćemo da što lakše prođemo narednu zimu i da imamo dovoljno energije, potrebno je da štedimo, jer ćemo manje novca dati za uvoz struje – rekla je Mihajlovićeva. (Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender