06. 10. 2022.
Počele prijave za besplatnu legalizaciju

Počele prijave za besplatnu legalizaciju

Počele prijave za besplatnu legalizaciju

Grad Banja Luka poziva sugrađane da se prijave za besplatnu legalizaciju.

Kako bi ovaj proces počeo odmah po izmjeni Zakona o legalizaciji, čije je donošenje najavljeno za ovaj mjesec, Grad Banja Luka od danas počinje sa prijemom prijava za legalizaciju.

Sugrađani prijavu mogu da podnesu u prostorijama MZ Rosulje u Parku „Mladen Stojanović“ svakim radnim danom od 10.00 do 18.00 časova.

Tu će moći da popune i predaju prijavu za besplatnu i legalizaciju po pojednostavljenoj proceduri, te da dobiju sve potrebne informacije u vezi sa ovim procesom.

Ovo će biti znatno olakšanje za oko 15.000 porodica na teritoriji Banje Luke, koje će u prosjeku uštediti od pet do 15.000 KM po domaćinstvu i u konačnosti imati svoj krov nad glavom.

Kako je ranije poručio gradonačelnik Draško Stanivuković – ovo je najodgovornija nacionalna politika, koju Grad i Republika Srpska mogu da sprovedu da legalizacija bude potpuno besplatna.

Naime, kako je najavljeno već tokom ovog mjeseca Narodna skupština Republike Srpske donijeće izmjene Zakona o legalizaciji, koji predviđa da se svi objekti sagrađeni do kraja 2013. godine smatraju legalnim, navode iz Gradske uprave.

Podsjećamo, Grad Banja Luka je početkom avgusta ove godine predao Narodnoj skupštini Republike Srpske inicijativu za izmjenu Zakona o legalizaciji kako bi legalizacija bila potpuno besplatna i jednostavna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender