02. 10. 2022.
Miletić pita: Čije interese zastupaju Đokić i Milunović? 

Miletić pita: Čije interese zastupaju Đokić i Milunović? 

Miletić pita: Čije interese zastupaju Đokić i Milunović? 

U ime građana Republike Srpske tražim da se objave transkripti sa sjednice Vlade Republike Srpske na kojoj se odlučivalo o dokapitalizaciji “LJubije”, na kojoj je Vlada odustala od dokapitalizacije ovog rudnika, sa izvještajem o glasanju o ovoj odluci.

Takođe, građane Republike Srpske zanima čije interese u Vladi Republike Srpske zastupaju Petar Đokić i Duško Milunović, koji su glasali protiv odluke o odustajanju od dokapitalizacije rudnika “LJubija”, poručio je predsjednik SPS Prijedor i nosilac liste “SPS – Socijalistička partija Srpske – Goran Selak” za Izbornu jedinicu 1 Duško Miletić.

– SPS traži da se “LJubiji” vrati status preduzeća od strateškog značaja za Republiku Srpsku, jer u tom slučaju bi za sve buduće pokušaje prodaje bila neophodna saglasnost Narodne Skupštine Republike Srpske.

Vlada Srpske je u decembru 2017. godine donijela odluku o određivanju liste preduzeća od strateškog značaja na kojoj se nije našla LJubija, što znači da ovo preduzeće može da bude privatizovano bez saglasnosti narodnih poslanika.

To je očigledno bio pogrešan potez koji se mora što prije ispraviti, pogotovo jer je više nego očigledno da u aktuelnom sazivu Vlade postoje ministri kojima nije strano da interese građana podređuju interesima investitora – istakao je Miletić. (BN)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender