05. 10. 2022.
Šarović: Propao pokušaj da zaštite pljačku po leđima građana

Šarović: Propao pokušaj da zaštite pljačku po leđima građana

Šarović: Propao pokušaj da zaštite pljačku po leđima građana

Pokušaj predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović da odbrani namjere Vlade RS da građani štede a da Elektroprivreda više izvozi i zarađuje je očit ali uzaludan, kaže Mirko Šarović, lider SDS-a i kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH.

On kaže da je nova smišljena pljačka jasna svima i nikakvo skretanje sa teme to ne može sakriti.

“Predsjednica Republike Srpske brani namjeru da se građani smrzavaju tokom ove zime da bi elektroprivreda više izvozila i zarađivala po višim cijenama struje . Predsjednik jednog naroda  bi trebao da stane na stranu istog naroda kome je sada potrebna pomoć da prežive a ne da i dalje razmišlja samo o vlastitim interesima i interesu malog broja ljudi koji upravljaju našim javnim resursima Republike Srpske”, kazao je Šarović.

On naglašava da takva politika Vlade RS je neprihvatljiva, nerealna i biće izbrisana kao i ova vlast.

“Električna energija će se proizvoditi za naše stanovništvo a izvoziti se može samo višak i to je osnovni princip svake uređene zemlje”, kazao je Šarović.

On je naglasio da građani plaćaju tu struju, ne dobijaju je džabe.

“Ali očito da se može više zaraditi prodajom struje na tržištu od cijene koju plaćaju građani pa se zato valjda treba odreći i  grijanja. To je licemjerno i od Vlade i od predsjednice koja takvu, nazadnu i pljačkašku politiku, brani”, kazao je Šarović.

On je ponovo na kraju upitao Željku Cvijanović: – Šta je sa listom oko korona nabavki?

(BN) 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender