29. 09. 2022.
Vučić: Za Јasenovac se više čulo kada su mi zabranili posjetu

Vučić: Za Јasenovac se više čulo kada su mi zabranili posjetu

Vučić: Za Јasenovac se više čulo kada su mi zabranili posjetu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se o Јasenovcu više čulo od kada su mu hrvatske vlasti zabranile da ode tamo i položi cvijeće žrtvama, nego stotinu puta da ga je posjetio.

Vučić je tako odgovorio novinarima u Abu Dabiju, gde boravi u zvaničnoj posjeti, na pitanje kako nije provokacija to što su Јasenovac posjetili patrijarh srpski Porfirije i srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, a jeste kada on želi tamo da ode.

– Lijepo je kada naši ljudi odlaze u Јasenovac, a što se cijele njihove priče i histerije koju su podigli oko polaganja jednog cvijeta, i to nije problem kada bilo ko drugi učini, ali je problem kada to učinim ja, mislim da to u potpunosti razotkriva sve njihove laži, beskrupuloznost i besmisao tvrdnji koje su iznosili, ali to govori da smo uradili dobar posao – rekao je Vučić.

Dodao je da nikada neće zaboraviti riječi vladike bihačko-petrovačkog Sergeja koji je rekao: “Dok oni razapinju Vučića, ja znam da je uradio nešto dobro za naš narod”.

Predsednik Srbije je naglasio da se ne može promijeniti istina o Јasenovcu i dodao: Više se čulo o Јasenovcu od kada su mi zabranili nego stotinu puta da sam ga posetio. Hvala im na tome”, javlja Tanjug.

Na pitanje da li bi otišao u Prebilovce, gdje je naš narod takođe ubijan, da su njemu dozvolili, a Dodiku zabranili da ode tamo, Vučić nije želio da odgovori iz, kako je rekao, mnogo razloga.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender