05. 10. 2022.
Kresojević: Neće doći do zastoja u odvozu otpada, problem sa “Elektrokrajinom” riješen

Kresojević: Neće doći do zastoja u odvozu otpada, problem sa “Elektrokrajinom” riješen

Kresojević: Neće doći do zastoja u odvozu otpada, problem sa “Elektrokrajinom” riješen

Gradski menadžer Bojan Kresojević poručio je kako je gradskoj administraciji interes građana na prvom mjestu, te da su se upravo zbog toga i uhvatili u koštac sa rješavanjem aktuelnih pitanja, a to su odvoz otpada na Regionalnu deponiju u Ramićima, kao i problem sa dovozom sječke u postrojenje „Eko toplana“.

-Poručujem da 15. septembra neće doći do zastoja u odvozu otpada na Regionalnu deponiju koja se nalazi u Ramićima, jer po zakonu to preduzeće „Dep-ot“ ne može uraditi. Mi smo pripremili dopis sa kojim ćemo upoznati Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju da ovo preduzeće planira da takvo nešto uradi i svakako sam uvjeren da će resorno ministastvo uraditi nešto po tom pitanju – rekao je gradski menadžer.

Dodao je kako je gradska administracija na vrijeme odreagovala kada je riječ o ovom problemu, te je iskoristio priliku da pita aktuelnu upravu „Dep-ota“ zašto su sada došli na ideju da obustave odvoz otpada.

-To rade sada, a 20 godina nisu rješavali ni imovinsko – pravne niti bilo kakve druge probleme. Oni su kao razlog naveli prevelika dugovanja preduzeća „Čistoća a.d. Banja Luka. Razgovarali smo sa upravom „Čistoće“ i sutra će biti smanjen dug, sa 550.000 KM na 300.000 KM. To je minimum dugovanja u posljednjih pet do deset godina – rekao je on.

Poručio je kako su pratili i situaciju u vezi sa preduzećem „Eko toplane“ i „Elektrokrajinom“, koja je mogla da utiče na sezonu grijanja.

-Od ove sedmice neće biti problema sa preduzećem „Elektrokrajina“ jer će kamioni „Eko toplana“  koji prevoze drvnu sječku, prolaziti nesmetano kroz krug „Elektrokrajine“. Po pitanju grijanja za ovu sezonu, naši sugrađani ne treba da brinu – zaključio je gradski menadžer.

Dodatno, kada je riječ o grijanju, poručio je kako je gradska administracija spremno dočekala ovu sezonu.

-Samo ove godine 2,2 miliona KM novih investicija smo uložili i pored tri glavna vrelovoda, izgradili smo još jedan. Uradili smo i kilometar nove mreže, tako da će bolje grijanje imati naselja Nova varoš i Rosulje. Ipak, mogli smo mnogo bolje, da nije zaustavljen projekat od strane skupštinske većine, kada smo mogli da rekonstruišemo toplovodnu mrežu, te da samim tim našim sugrađanima obezbijedimo bolje i kvalitetnije grijanje – zaključio je gradski menadžer, Bojan Kresojević.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender