02. 10. 2022.
Dodik: Parlament Srpske da odbaci rezoluciju Bundestaga

Dodik: Parlament Srpske da odbaci rezoluciju Bundestaga

Dodik: Parlament Srpske da odbaci rezoluciju Bundestaga

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je danas poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske da odbace spornu rezoluciju njemačkog Bundestaga o BiH.

Dodik je, u obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o potvrđivanju njegove izjave o proglašenju Odluke o davanju agremana njemačkom ambasadoru u BiH štetnom po vitalne interese Republike Srpske, rekao da bi NSRS trebalo da usvoji zaključke kojima odbacuje ovu rezoluciju.

Dodik je istakao da on, kao legalno izabran srpski član Predsjedništva BiH, štiti interese Republike Srpske i da je njegovo da se povinuje odlukama Parlamenta Srpske.

Dodik je rekao da je Narodna skupština konačno mjesto odluke kada je riječ o zaštiti interesa Srpske, pa i sada kada je na dnevnom redu davanje agremana ambasadoru Njemačke u BiH, što bi bilo veoma štetno po vitalne interese Srpske.

On je rekao da je mnogo puta potezao vitalni interes u interesu Srpske, što nisu radili neki raniji srpski članovi Predsjedništva BiH koji su time propustili priliku i napravili stereotip da se nešto odlučuje samo u Sarajevu.

– Mjesto odluke jeste Narodna skupština. Ona je ta koja daje konačnu odluku o zadiranju u vitalne interese Srpske. Dakle, potezao sam vitalni interes uvijek u korist Srpske i to sam činio bez oklijevanja – rekao je Dodik.

On je naglasio da je cilj da se poruči da je parlament Srpske mjesto odlučivanja u skladu sa Dejtonskim sporazumom, a ne Predsjedništvo BiH. (RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender