26. 09. 2022.
Selak: Demografska obnova – nacionalni interes

Selak: Demografska obnova – nacionalni interes

Selak: Demografska obnova – nacionalni interes

 Predsjednik Socijalističke partije Srpske /SPS/ Goran Selak poručio je danas da je Republici Srpskoj hitno potrebna demografska obnova jer je to, kako je naglasio, nacionalni interes Srpske.

Selak, koji je i nosilac liste SPS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri smatra da sve političke i druge snage u Srpskoj treba da se okupe oko ovog veoma značajnog nacionalnog pitanja.

“Republiku Srpsku je u posljednji 10 godina napustilo oko 300.000 stanovnika, što je približno gradu veličine Banjaluke sa okolinom i kao odgovorni ljudi, koji vršimo zakonodavnu vlast moramo da reagujemo”, rekao je Selak na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da je lani u Srpskoj rođeno manje od 9.000 beba, a da je preminulo više od 14.000 ljudi.

Selak kaže da je SPS u “Platformi za budućnost Srpske” predložio da se za svako novorođeno dijete u Republici Srpskoj isplati po 5.000 KM, a u nerazvijenim opštinama 10.000 KM.

Konferenciji za novinare prisustvoali su i kandidati SPS-a za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Barbara Fabić i Maja Vekić, te nislilac liste SPS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Maksim Skoko, prenose Nezavisne novine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender