02. 10. 2022.
Besplatan internet, punjač za telefon, praćenje gdje se nalazi autobus: Nova stajališta u Banjaluci

Besplatan internet, punjač za telefon, praćenje gdje se nalazi autobus: Nova stajališta u Banjaluci

Besplatan internet, punjač za telefon, praćenje gdje se nalazi autobus: Nova stajališta u Banjaluci

U cilju poboljšanja kvaliteta usluga korisnika javnog prevoza putnika na području Grada Banja Luka, počeli su radovi na modernizaciji autobuskih stajališta.

Radove je danas obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima, koji je rekao da je ovo prvi put da naš grad dobija moderna autobuska stajališta, na zadovoljstvo sugrađana koji koriste javni prevoz.

-Ovo je prvi put da Banja Luka dobija moderna autobuska stajališta. Ukupno 36 autobuskih stajališta će biti postavljeno u gradu. Ona donose komfor, udobnost i mnogo povlastica za sve putnike. Imaju punjače za telefone, solarne panele, a uskoro ćemo postaviti i led displeje na kojima će se nalaziti redovi vožnje – rekao je gradonačelnik.

Poručio je kako Grad ide u korak sa vremenom, te da je ovo jedan od načina kojima se modernizuje javni prevoz.

-Danas, kada smo za neke kategorije stanovništva obezbijedili besplatan, a za ostale povoljniji javni prevoz, dobijamo i ovo. Zahvaljujem svima koji su sa Gradom učestvovali u ovom projektu. Ova stajališta će se dodatno nadograđivati, a svi putnici će imati priliku da u svakom momentu znaju gdje se autobus nalazi, kada dolazi i slično. Zahvaljujući tome, više nećemo lijepiti redove vožnje. Potrebno je naglasti da autobuska stajališta koja smo pomjerili sa ovih lokacija ćemo premjestiti u prigradska mjesta i na sela, dakle mnoge lokacije u gradu će dobiti stajališta koja nikada nisu imala – rekao je Stanivuković.

Gradski menadžer, Bojan Kresojević dodao je kako upravo ova moderna autobuska stajališta, koja će Grad postavlja, su odličan pokazatelj ka čemu Banja Luka teži i ide.

-To je samo jedan od dokaza da nam je javni prevoz jedan od primarnih, strateških ciljeva. Pametnim odlukama mi smo obezbijedili sve ovo. Moram dodati da je ovih milion maraka Grad obezbijedio iz privatnih sredstava. U narednom periodu nastavićemo sa unapređenjem javnog prevoza – poručio je gradski menadžer.

Ovlašteni potpisnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, Jelena Kos poručila je kako je ovo Odjeljenje i sprovelo ovu akciju, te da će stajališta biti postavljena u cijelom gradu.

-Započeli smo sa užim centrom grada, a dalje nastavljamo prema MUP – u i Elektro – tehničkom fakultetu. Nakon toga, na red će doći i naselje Obilićevo, potom Starčevica, Borik, te sva ostala naselja – rekla je Jelena Kos.

Pored modernog i funkcionalnog dizajna, nadstrešnice će biti opremljene pametnom klupom sa beskontaktnim i „USB“ punjačima za mobilne telefonske i ostale smart uređaje, video nadzorom, a biće omogućen i besplatan pristup internetu.

Najveća prednost ovih nadstrešnica se ogleda u energetskoj nezavisnosti, jer će se određeni sistemi pokretati energijom dobijenom od sunčeve svjetlosti, odnosno putem foto naponskih solarnih panela, koji će biti postavljeni na krovu nadstrešnica.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender