02. 10. 2022.
Vulin: Neće biti nasilja na ulicama niti nedozvoljenih šetnji

Vulin: Neće biti nasilja na ulicama niti nedozvoljenih šetnji

Vulin: Neće biti nasilja na ulicama niti nedozvoljenih šetnji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin poručio je da MUP neće tolerisati nasilje na ulicama Beograda, niti će biti nedozvoljenih šetnji.

“MUP još jednom upozorava sve da neće tolerisati nikakvo nasilje na ulicama Beograda i da će striktno sprovoditi zakon i odluke nadležnih organa i sudova”, naveo je Vulin.

On je, pozivjaući se na saopštenje MUP Srbije i odluku Upravnog suda, naglasio da neće biti nikakve nedozvoljene šetnje, baš kao što neće biti dopušteno ugrožavanje lične i imovinske bezbjednosti bilo koga, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

“Prema svakom ko bude kršio javni red i mir biće primenjena sva zakonom dozvoljena sredstva”, izjavio je Vulin.

Beogradski mediji su javili da se jake policijske snage nalaze u okolnim ulicama u blizini Skupštine Srbije, Glavne pošte, Ustavnog suda i kod Tašmajdana.

Takođe, mediji javljaju da je policija potisnula manju grupu građana koji nose vjerska obilježja i protive se održavanju “Evroprajda” od Glavne pošte niz Takovsku ulicu do zgrade RTS-a, nedaleko od Skupštine Srbije, kao i da je dvoje demonstranata privedeno.

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je na prijemu za strane diplomate u Palati Srbija da će svi biti bezbjedni tokom održavanja “Evroprajda”, te da tokom protekle nedjelje nije bilo nijednog incidenta na više od 130 događaja koji su organizovani u Beogradu.

Iz “Prajda” su rekli da ne odustaju od šetnje, ali da će biti organizovana protestna šetnja i to od 17.30 časova na trasi od Ustavnog suda do stadiona Tašmajdan, gdje će kasnije tokom večeri biti održan koncert. (Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender