29. 09. 2022.
Konkurs za zapošljavanje 62 radnika u “Željeznicama Republike Srpske”

Konkurs za zapošljavanje 62 radnika u “Željeznicama Republike Srpske”

Konkurs za zapošljavanje 62 radnika u “Željeznicama Republike Srpske”

Preduzeće “Željeznice Republike Srpske” raspisaće dva javna poziva za prijem 62 radnika na izvršnim poslovima, izjavio je generalni direktor kompanije Željko Radić.

Pozivi su raspisani uz saglasnost i odobrenje Svjetske banke, a Radić je pojasnio da se prvi oglas odnosi za prijem pet radnika na mjesta manevrista i manevrista-skretničar, mašinovoća i inženjer elektrotehnike, a drugi oglas je za 57 mjesta deficitarnih zanimanja na tehničkim poslovima u izvršnoj službi.

On je na konferenciji za novinare pojasnio da se to odnosi na prijem 26 radnika u Doboju, 16 u Banjaluka, 11 u Prijedori i četiri u Novom Gradu.

Kao deficitarna zanimanja Radić je naveo ona u poslovima infrastrukure, sektorima za održavanje šinskih vozila i vuču vozova – pružne radnike, električare, skretničare, bravare mašinovođe, vozovođe, građevinski i elektro inženjeri.

Radić je istakao da je proces prijema radnika transparentan, tehničko-tehnološki opravdan i vezan za izvršenje novih ugovorenih poslova, i to novo utovarno mjesto Prijedor ka Srbiji, potencijalni prevoz za Sloveniju i prevoz koji se očekuje na koridoru “Pet ce” od Šamca prema luci Ploče.

Prema njegovim riječima, sredstva sa prijem novih radnih mjesta obezbijeđena su iz ostvarenih tekućih prihoda preduzeća, a radnicima se nude redovna primanja i mogućnost stručnog usavršavanja.

U ŽRS-u je evidentirano 1.962 radnika, a sistematizacijom je planirano 2.098, kaže Radić i dodaje da do kraja godine u penziju odlazi 39 radnika što će usloviti i prijem novih.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za poslove infrastrukture u ŽRS-u Dragan Zelenković ukazao je na konstantan nedostatak izvršnih radnika i naveo da je trenutnu starosnu strukturu zaposlenih čine oni srednje životne dobi.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za poslove operacija u ŽRS-u Mladen Božić rekao je da se proces rada odvija nesmetano, da su ugovoreni poslovi ispoštovani, a ostvareni višak radnih sati uredno isplaćen. (Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender