26. 09. 2022.
Stojković: Potpuni fokus na Ligu nacija

Stojković: Potpuni fokus na Ligu nacija

Stojković: Potpuni fokus na Ligu nacija

Naš fokus trenutno je potpuno na Ligi nacija i spisak igrača je napravljen za ove dvije utakmice, ne bih da govorim o spisku za Mundijal u Kataru, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi uoči utakmica protiv Švedske i Norveške.

Srbija u subotu dočekuje Švedsku, zbog kazne samo sa djecom do 14 godina iz škola fudbala na tribinama, a tri dana kasnije gostuje u Oslu.

– Neki igrači su povrijeđeni, poput Milenkovića, Rajković je suspendovan, imamo dvojicu debitanata, Babića i Mitrovića, a trebalo je da bude i treći. Takođe, nema ni Ristića zbog minutaže, ali ništa nije definitivno – izjavio je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Srđan Babić je član generacije sa Novog Zelanda, želja mi da ga vidim uživo i na terenu, njegove konstante igre u Primeri i činjenica da je kapiten Almerije zaslužuju pažnju, dodao je Piksi.

– Što se tiče Stefana Mitrovića pred njim je takođe budućnost, mlad je, njegove karakteristike su odlične, ima brzinu i hrabrost da rješava probleme “jedan na jedan” sa autoritetom, plus želja nam je da naši igrači igraju za Srbiju jer je mogao da bira. Gledao sam i Lazara Samardžića iz Udinezea, razgovarao sam s njim, mislim da nema dilemu između Srbije i Njemačke i dogovor je da od marta sljedeće godine bude na spisku i igra za Srbiju – istakao je Stojković.

Prema njegovim riječima, žao mu je što protiv Švedske neće biti “starijih” navijača, ali da će ekipa dati sve od sebe da ostvari dobar rezultat i oprosti se od navijača pred polazak u Katar.

– Iskoristićemo ovo vrijeme na nekim taktičkim stvarima i sigurno je da će Srbija nastaviti da igra napadački fudbal – poručio je Stojković i dodao da nema problema kada je u pitanju izbor prvog golmana, jer su svi kvalitetni i ko bude branio u Kataru biće najbolje rješenje. (Tanjug)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender