03. 10. 2022.
Suđenje anesteziologu Darku Goliću počinje iza zatvorenih vrata

Suđenje anesteziologu Darku Goliću počinje iza zatvorenih vrata

Suđenje anesteziologu Darku Goliću počinje iza zatvorenih vrata

 U Osnovnom sudu u Banjaluci danas počinje suđenje bivšem načelniku Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Darku Goliću optuženom za polno uznemiravanje pacijenta.

Golić se brani sa slobode, a u optuženičku klupu sjeda godinu i po nakon što se izjasnio da nije kriv za ono za šta ga tereti optužnica, još u aprilu 2021. godine.

Suđenje banjalučkom anesteziologu biće zatvoreno za javnost, potvrđeno je portalu Srpskainfo u Osnovnom sudu Banjaluka.

-Postupajući sudija je u konkretnom predmetu isključio javnost zbog prirode izvršenog krivičnog dela i povrede prava oštećenog na privatnost i u interesu zaštite ličnog i intimnog života oštećenog – naveli su u sudi.

Golić je uhapšen u januaru 2020. godine zbog sumnje da je bludničio nad 36-godišnjim pacijentom koji je 40 dana bio u komi u UKC-u u Banjaluci.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Golić je 19. januara 2020, u vremenskom periodu od 19 do 22 sata, kao načelnik Klinike za anesteziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, kao ordinirajući doktor pacijenta M.Đ, u cilju zadovoljavanja polnih strasti ljubio oštećenog u lice, u čemu je zatečen od strane medicinskog osoblja – medicinskih sestara i brata Klinike.

Tužilaštvo će navode optužnice pokušati dokazati izjavama brojnih svjedoka, među kojima je i supruga oštećenog, ali i materijalnim dokazima među kojima su navodno i DNK tragovi.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender