27. 09. 2022.

Pojedini vrtići povećali cijene usluga, roditelji nezadovoljni

U banjalučkim predškolskim ustanovama štrajk upozorenja: 17 godina ista plata

U svih 30 banjalučkih vrtića jutros je od sedam do osam časova održan štrajk upozorenja, jer su, kako kažu sindikalni predstavnici, plate vaspitača ispod prosječne u Srpskoj i to bez povećanja čak 17 godina.

Sindikalni predstavnici obratili su se novinarima ispred banjalučkog vrtića “Plavi čuperak” i pojasnili da je ovo vid negodovanja, naglasivši da žele samo život dostojan čovjek te naglasili da se štrajk ne dovodi u bilo kakvu političku konotaciju.

Predsjednik Sindikalne organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Snježana Markić – Stojaković kazala je da radnici daju svoj maksimum u radu sa djecom, ali da za uzvrat ne žele da ugroze svoje dostojanstvo i biće u tome istrajni.

“Završen je štrajk upozorenja od sedam do osam časova . Radnici su još jednom pokazali svoje nezadovoljstvo zbog neispunjenja uslova a to povećanje plata i potpisivanje Kolektivnog ugovora”, rekla je Markić Stojakovićeva.

Dragan Gnjatić, predsjednik sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS rekao je da su članovi sindikata i ostali zaposleni pokazali jedinstvo i pozvali nadležne da reaguju.

“Već 17 godina nemaju povećanje plata. Ovaj štrajk održan je prema zakonu, a o narednim koracima odlučiće sindikalna organizacija”, rekao je Gnjatić. (Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender