29. 09. 2022.
Vučić se sastao s Lajčakom na marginama Generalne skupštine UN

Vučić se sastao s Lajčakom na marginama Generalne skupštine UN

Vučić se sastao s Lajčakom na marginama Generalne skupštine UN

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, na marginama otvaranja Generalne debate 77. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Koristan razgovor sa Miroslavom Lajčakom na marginama 77. Generalne skupštine UN i dobra prilika da još jednom istaknemo zalaganje Srbije u cilju očuvanja mira i stabilnosti celog regiona – naveo je Vučić na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, objavio je da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na marginama Generalne skupštine UN, razgovarao o daljim koracima ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Lajčak je istakao da je sa Vučićem razgovarao u Njujorku, nakon sastanka premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Prištini prošle nedjelje.

– Na marginama Generalne skupštine UN razgovarali smo o putu ka napretku u normalizaciji odnosa Kosovom – naveo je Lajčak na Tviteru.

Sastanak sa kongresmenom Svolvelom

Predsjednik Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa Erikom Svolvelom, kongresmenom u Predstavničkom domu i članom Odbora za obaveštajne poslove i Odbora za pravosuđe Kongresa Sjedinjenih Američkih Država.

– Odličan i sadržajan razgovor sa Erikom Svolvelom, sa kojim sam razmijenio mišljenja o brojnim temama od obostranog interesa – naveo je Vučić na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

Predsjednik Vučić je dodao da je zahvalio kongresmenu na spremnosti da u narednom periodu još snažnije podrži uspostavljanje strateškog dijaloga između Srbije i SAD, pogotovo u kontekstu njegovih kongresnih aktivnosti.

– Posebno sam pozdravio njegovu inicijativu da se Samit država članica Otvorenog Balkana organizuje u SAD u cilju povećanja trgovinskih integracija i produbljivanja poslovnih veza – naveo je Vučić. (RTS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender