26. 09. 2022.
Dodik: Nepokretna imovina pripada entitetima

Dodik: Nepokretna imovina pripada entitetima

Dodik: Nepokretna imovina pripada entitetima

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je nepokretna imovina u vlasništvu Republike Srpske i da i u Dejtonskom mirovnom sporazumu piše da ona pripada entitetima.

-Ustavni sud BiH je nakaradan sud – rekao je Dodik, komentarišući odluku Ustavnog suda prema kojoj Republika Srpska nema ustavnu nadležnost za regulisanje pravne materije koja je predmet Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, jer je to, kako navodi sud, nadležnost BiH.

Dodik je rekao da u Ustavu BiH piše da sve ono što izričito nije dato BiH i ne pripada BiH, tako da BiH nije mogla da ovlada ničim osim onim što joj entiteti daju.

-Oni hoće da promijene tu paradigmu. Doveli su čovjeka koji nije izabran u Savjetu bezbjednosti, dovode strance u Ustavni sud – naglasio je Dodik.

Dodao je da bez obzira na to „koliko oni pokušali da zapadnom svijetu pošalju poruku kako ima neko ko ne poštuje Ustavni sud, Ustavni sud ne poštuje Ustav BiH“.

-Kako da poštujete Ustavni sud koji ne poštuje Ustav – rekao je Dodik.

On je naveo da Sarajevo pokušava da neustavno ovlada onim što ne pripada BiH.

-Nazivaju se državom, a ovo nije država. Ustavni sud je nakaradan sud i sve najgore što sam ikada rekao o tom sudu i sada ponavljam – rekao je Dodik.

On je naglasio da je „riječ o grupi ljudi koji su politički motivisani da nanesu probleme i naprave neki novi sistem koji ovdje nije moguć“. (Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender