Pokušaj atentata na Porošenka?

Pokušaj atentata na Porošenka?

‘Eksplozivna naprava nađena je tokom noći blizu jednog ulaza pored kojeg Porošenkov automobil prolazi na svojoj redovnoj ruti.

Riječ je o napravi sa pet granata i kilogramom metalnih matica’, rekao je izvor, a prenio Rojters. ‘To je bila snažna naprava’, istakao je.

Izvor nije otkrio više detalja o ovom bezbjednosnom incidentu, a kabinet predsjednika Porošenka nije se još službeno oglasio.

Podsjetimo, 49 ukrajinskih vojnika poginulo je kada su separatisti srušili teretni avion kod istočnoga grada Lugansk u noći na subotu, objavio je vojni portparol Vladislav Seleznov.

Napad se dogodio satima nakon što je ruski predsjednik Vladimi Putin u razgovoru s predsjednikom Evropske komisije Žozem Manuelom Barozom naglasio da ukrajinske vladine snage treba da prekinu oružane operacije u Ukrajini.

Zapad pak optužuje Kremlj da oružjem snabdijeva proruske separatiste u Ukrajini. Sjedinjene Države objavile su u petak da je Rusija proruskim separatistima na istoku Ukrajine isporučila tenkove i bacače raketa, opremu koja je posljednjih dana prelazila granicu između dvije zemalje.

Ukrajinski guverner pokrajine Dnjepropetrovsk zato je u petak predložio predsjedništvu svoje zemlje gradnju sigurnosnog zida duž gotovo 2.000 kilometara duge granice s Rusijom koji bi trebao da spriječi svaki upad iz Rusije.

(Tportal, agencije)

Komentari