Bijeljina uplatila dio duga za struju

Bijeljina uplatila dio duga za struju

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da je “veoma ljut zbog isključenja struje za javnu rasvjetu” i nazvao to “političkom odmazdom”.

Navodeći da postoje kupci kojima se struja ne isključuje uprkos milionskim dugovanjima, Mićić tvrdi da Grad nije platio dva mjesečna računa i da su dugovanja 250.000 KM.

“Ne bježimo od obaveza, ali pretrpjeli smo velike poplave, budžet je u problemima i plaćanja se obavljaju u skladu sa mogućnostima budžeta i po prioritetima”, kaže on.

Šef gradskog Odsjeka za saobraćaj i komunalnu infrastrukturu Tomica Stojanović rekao je novinarima da svi gradovi u Republici Srpskoj duguju novac elektrodistributivnim preduzećima, ali da im zbog toga nije isključena javna rasvjeta.

Isključenje više od polovine javne rasvjete u Bijeljini, on je nazvao presedanom. Stojanović smatra da je problem dugovanja za struju mogao da bude riješen i naplatom kamate ili tužbom.

Bijeljina je skoro nedjelju dana u mraku zbog duga gradske uprave od 300.000 KM na ime potrošene struje za javnu rasvjetu.

Direktor “Elektro-Bijeljine” Zlatan Lazarević rekao je da struja za javnu rasvjetu nije plaćena tri mjeseca, a čelnici grada nisu reagovali ni 10 dana nakon prijema opomene.

Isključenje napajanja javne rasvjete počelo u četvrtak, 23. oktobra, kada je u mraku ostao centar Bijeljine, selektivno je nastavljeno isključenjem rasvjete u svim velikim selima i do sada je već isključena polovina javne rasvjete na području grada.

Prema Lazarevićevim riječima, “Elektro-Bijeljina” je prespajanjem odvojila sa javne rasvjete semafore u gradu i omogućila njihov rad, da zbog nemara lokalne vlasti ne bi bila ugrožena bezbjednost stanovnika, prenose agencije.

.

Komentari

Komentariši