Obilne padavine u Trebinju i Bileći

Obilne padavine u Trebinju i Bileći

Prema podacima iz Hidroelektrana na Trebišnjici trenutni protok rijeke Trebišnjice kroz grad je 245 kubnih metara u sekundi.

Direktor direkcije za upravljanje sistemom HET-a Blagota Marković rekao je za RT da je od juče od 10 časova u sliv Sušice palo oko 230 litara kiše po metru kvadratnom, dok u sjevernijim dijelovima regije nije bilo značajnijih padavina.

Obilne kišne padavine donijele su problem stanovnicima dijela Polica uz potok Lušac, gdje se voda uljevala u podrumske prostorije.

Osim u ovom dijelu grada, trebinjski vatrogasci su intervenisali i na Aleksinom međi i na Mosku. Voda se izlila i na put prema naselju Rupe.

U bilećkom selu Vrbica od udara groma stradale su tri krave na imanju Vojislava Uljarevića, saznajemo u bilećkoj vatrogasnoj jedinici.

Grom je u štalu, u kojoj je bila stoka, udario juče oko 11 časova i zapalio sijeno u objektu.

Vatrogasci su uspjeli da zaustave širenje požara na druge objekte.

Iz trebinjskog vodovoda su upozorili potrošače da je zbog velike količine padavina voda za piće iz gradskog vodovoda i vodovoda Lastva zamućena, pa je prije upotrebe treba prokuvavati.

Meteorolozi obilnije padavine najavljuju i sutra.

Voda iz poplavljenih podrumskih prostorija i sa puteva u Trebinju se povlači, a protok kroz grad je smanjen i za sada nema bojazni od većih plavljenja, potvrdio je Srni šef trebinjskog odsjeka Civilne zaštite Nenad Šarenac.

On je istakao da je situacija danas mnogo bolja u odnosu na juče, kada su tri sela u Ljubomiru zbog nivoa vode na putu bila odsječena, a voda se ulila i na području grada u više podrumskih prostorija.

Voda se izlila i iz bregovačkog bazena, pa je bila zaprijetila i okolnim stambenim objektima.

Na području grada kiša od jutros ne pada, ali postoji bojazan da će najavljene padavine ponovo pogoršati situaciju.

.
(Radio Trebinje, agencije)

Komentari

Komentariši