Sve je spremno za turnir u Boriku

Sve je spremno za turnir u Boriku

“Prijave za ovogodišnji turir su još danas do 22 časa, sutra će se održati žrijeb, a u četvrtak će takmičenje i zvanično početi. Međutim, dešavalo se da se ekipe prijavljuju u posljednji momenat, pa i na dan žrijeba, tako da smo imali slučajeva da  nekoliko ekipa želi da nastupi na turniru”, rekao je u razgovoru za RTRS rukovodilac turnira Јovica Keserović.

Ove godine turnir se poklapa sa 40. rođendanom Sportske dvorane “Borik”.

“2014. je jubilarna za dvoranu Borik, koja slavi 40. rođendan, a ove godine je 39. izdanje fudbalskog turnira. Naredne godine imaćemo 40. turnir ‘Borik 2016’. Prošli turnir je završio u jubilarnoj godini, a i naredni počinje u jubilarnoj godini jer će startovati u decembru ove godine, a završava u januaru”.

Takmičenje će biti organizovano u 10 kategorija, a termini finala zavise od broja prijavljenih ekipa.

“Finalna utakmica se može očekivati polovinom januara, zavisno od broja ekipa. Može se reći da će učestvovati 12 kategorija, jer imamo i kategorije osnovnih škola i srednjih škola banjalučke opštine i u ove dvije kategorije imamo prijavljene 43 ekipe. Novina je to da u amaterskom seniorskom turniru koji se igra po pravilima pet plus jedan, koji se već godinama igra u Boriku, ekipe imaju pravo da prijave po jednog profesionalnog igrača od početka turnira, kao i još jednog igrača u završnici turnira. Pod profesionalcima se podrazumijevaju igrači velikog fudbala iz dva najjača po rangu takmičenja u državi, Premijer lige BiH i Prve lige Republike Srpske, kao i igrači futsala”, kazao je rukovodilac ovododišnjeh turnira.

Među prijavljenim ekipama su uglavnom timovi iz Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine.

“Za sada nemamo ekipa koje dolaze sa strane, uglavnom su tu ekipe sa područja Krajine”, rekao je Keserović.

Ove godine, na turniru neće biti puno profesionalnih igrača fudbala.

“Takvi igrači koštaju, i teško je u ovakvoj situaciji izdvojiti nekoliko desetina hiljada KM kako bi se dovela jedna takva ekipa. Bez obzira na to,  smatram da  naši igrači mogu parirati tom nivou igre, čak su ih i pobjeđivali u nekoliko ekipa, tako da je turnir dosta kvalitetan i bez igrača sa strane. Uvijek postoji mogućnost pojačavanja ekipe u završnici turnira i izvjesno je da se neko veliko ime i pojavi na perketu Borika”, zaključio je Keserović.

Turnir u malom fudbalu “Borik 2015. počinje u čevrtak 4.12, a cijene ulaznica biće dvije marke, koliko košta cjelodnevna karta. Ulaznica za polufinale će koštati tri marke, a četiri  košta karta za finalni meč. Takođe, postoji i ulaznica za cijeli turnir, po cijeni od 20 maraka.

Komentari

Komentariši