Naučnici: Treba spavati ”bez gaća”

Naučnici: Treba spavati ”bez gaća”

Koji god da vam je odgovor na to pitanje, stručnjaci vam savetuju da se razgolitite, a evo i zašto.

“Često kažem pacijentima da spavaju bez donjeg veša. Ako je intimna regija stalno prekrivena, naročito materijalom koji ne upija vlažnost, to je savršena podloga za razvijanje bakterija i gljivica”, objasnila je ginekolog Alisa Dvek za “Shape”.

Ovo je česta pojava kod žena koje su u menopauzi, a ako ste neko ko ima problema sa svrabom i iritacijom vagine, Dvek i drugi ginekolozi preporučuju da noću ostavite taj deo tela da “diše”.

Dakle, ženama se definitivno preporučuje da spavaju golišave, a šta je sa muškarcima?

U suštini je slična situacija.

“Fioke zadržavaju toplotu i vlagu unutra, a bakterije su tu najsrećnije. Kako je veš u tim fiokama, neminovno je da sa njim pređu bakterije na genitalije”, istakao je urolog Brajan Stajksner za “MensHealth”.

Ali, za muškarce, “noćna golotinja” ima još jednu prednost – dobra je za proizvodnju sperme.

“Vaš skrotum mora da bude odgovarajuće temperature da bi se povećala proizvodnja sperme. Kada muškarci spavaju u donjem vešu, njihovi testiti mogu postati pretoplo zbog čega opada kvalitet njihove sperme”, objasnio je Stajksner.

U slučaju da ne možete da podnesete pomisao da legnete u krevet bez donjeg veša na sebi, onda se potrudite da to bude pamuk kroz koji koža može da diše ili široke bokserice.

(Mondo.rs)

Komentari