Selma iz pesme Bijelog dugmeta je i u 89. godini lijepa žena sa tužnom starošću

Selma iz pesme Bijelog dugmeta je i u 89. godini lijepa žena sa tužnom starošću

Selma iz pesme ”Bijelog dugmeta” postoji i danas živi u Zagrebu.

Žena po kojoj je ime dobio jedan od najvećih hitova Bijelog dugmeta danas ima 89 godina, ali se i dalje jasno sjeća Vlade Dijaka koji joj je 1949. godine napisao pjesmu, pošto mu se jako svidjela kao djevojka.

U jednom intervjuu pre nekoliko godina Selma Borić je priznala da joj jugoslovenski pjesnik i tekstopisac Vlado Dijak nikada nije otvoreno priznao ljubav, ali dobro pamti trenutak kada je čula pjesmu Bijelog dugmeta i sjetila se kako joj je Dijak nosio kofer do železničke stanice u Sarajevu.

Danas je jako usamljena.

Skoro svakog novinara koji je pozove Selma poziva u Zagreb. Nedavno je ekipi s banjalučkog portala Nostalgija rekla da samuje i da su umrli svi koji su joj nešto značili.

“Samujem kao svaka starica. Voljela bih da malo dođete u Zagreb, jer vas iz Banje Luke posebno volim. Rijetko putujem. Nedavno mi je umrla i sestra Nura-Marija u Mostaru i sve je manje onih ljudi s kojima sam provela život. Odem do prodavnice, popričam s poznanicima i to je sve”, rekla je.

Selmu je ovih dana obišao Željko Bebek i njihovu zajedničku fotografiju je objavio na svom Instagram profilu. Slika je dobila preko 2.500 lajkova za jedan dan.

(Index.hr)

Komentari