5 akcesoara za kosu koje uvijek morate nositi sa sobom

5 akcesoara za kosu koje uvijek morate nositi sa sobom

Šta je to što uvijek morate nositi sa sobom, kako bi vaša kosa bila savršena baš u trenutku kada nemate vremena za frizera? Postoji mnogo akcesoara za kosu, a mi vam danas predstavljamo one koji će vas izvući iz kritičnih situacija, kada vaša kosa nije u najboljem stanju.

Pripadnice lijepšeg pola obožavaju akcesoare, pa tako svake godine imamo neke nove trendove koji krase kosu. Neki od njih su vrlo efikasni, a neki mogu da vam oduzmu dosta vremena jer zahtjevaju određene frizure.

Mi smo sastavili spisak onih akcesoara koji su omiljeni među ženama, one koje lako možete da spakujete u torbu i da ih izvadite baš u onom momentu kada jako žurite, imate važan sastanak ili iznenadno treba da se susretnete sa voljenom osobom.

U ovakvim hitnim situacijama, nemamo vremena da se feniramo, oblikujemo kosu ili pravimo frizuru koja zahtjeva mnogo vremena, pa nam zato trebaju brza i jednostavna rješenja.

Gumica za kosu

5 akcesoara za kosu koje uvijek morate nositi sa sobom

Bez obzira na dužinu i stil kose, gumica je obavezna i ona je jedan od akcesoara koji vjerovatno nikada neće izaći iz mode. Od podignutih frizura, pa sve do konjskih repova, gumica je uvijek tu.

Iako je dokazano da gumica oštećuje kosu, žene misle ipak da je ona jedna od najboljih stvari koju su izmislili. Od ranog detinjstva pa sve do kraja života, ona nam služi da nas spase od loše frizure. Ona uvijek ispravi stvar.

Gumica vam je potrebna da vežete kosu dok se tuširate ili dok umivate lice. Ljeti, na plaži, bez gumice je nemoguće funkcionisati, posebno kad ste stalno u vodi. Zbog toga je uvijek treba imati u torbi, pa čak i kada mislite da nema šanse da vam zatreba.

Neke žene nose gumice čak i kada spavaju, ima bezbroj njih čija je omiljena frizura upravo napravljena sa jednom običnom gumicom.Čak i holivudske ljepotice obožavaju gumice. Sigurno ste imali prilike da na crvenom tepihu primjetite visoke, zalizane i blistave konjske repove koji su tako jednostavni.

Gumicom za kosu osim repa možete vezati riblju kost ili laganu pletenicu. Možete napraviti punđu ili je samo neobavezno vezati sa bilo koje strane. Vi najbolje znate šta vam najljepše pristaje naspram lica, i koja je to frizura koja će za dva minuta učiniti da izgledate skroz drugačije.

Žene uglavnom imaju par omiljenih frizura koje samo smenjuju iz dana u dana i svaka kosa za sebe ima omiljene trikove sa gumicom.

Iako je gumica savršena kada su u pitanju brze frizure, morate da znate da ona može da ošteti vašu kosu. Ako vezujete gumicu uvijek na istom mjestu, doći će do oštećenja vlasi. Gumica može dosta da iskida kosu, a kada se ona „cepa“ negdje na polovini kose, neminovno je da će biti oštećena sve do krajeva.

Savjetujemo da ponekad promijenite mjesto vezivanja, kako ne bi došlo do kidanja vlasi. Probajte spuštene punđe koje mogu biti pravi pogodak i za romantičnu večeru i za poslovni sastanak. Možete da probate i pletenice, koje imaju tu moć da učine da izgledate mlađe, ali i da date svom izgledu malo svježine i energije.

Nemojte koristiti gumice sa metalnim spojnicama, jer će izvući dlake iz kose. Loš primjer gumice može da bude gumica za tegle. Ona nije namijenjena vezivanju kose, ali je žene nekad jednostavno upotrebe. Birajte gumice koje su labavije i glatke, kako bi bilo što manje negativnih uticaja.

Kažu da se gumica za kosu bira po boji kose, i da, ako imate više od petnaest godina, da se držite tog pravila. Šarene gumice u kosi mogu izgledati slatko, ali nisu ženstvene, a ni poslovne.

Uvijek u rezervi imajte po jednu gumicu u torbi. One su jako pristupačne i možete ih naći u svakom kineskom butiku ili u parfimeriji.

Ukosnica za kosu

Da li ste nekada bili u situaciji da vam je ukosnica hitno potrebna, a niste je ponijeli sa sobom? One nam zaista mogu spasiti frizuru kada se pokvari. Obavezno ih ponesite sa sobom, uvijek i svuda. Zauzeće vam malo mjesta, a učiniće mnogo za vas.

Pored gumice, ukosnica je jedan od najboljih izuma za kosu! Vjerovatno se i vi slažete sa ovom konstatacijom, i vjerovatno ste se i sami nekada našli u situaciji kada vam je itekako jedna mala ukosnica bila od pomoći.

Vrlo su čvrste i dobro drže, mogu da se sakriju, njima možete osvježiti gotovo svaku frizuru. Kombinacije i mogućnosti koje imate sa njima su neograničene.

Ukoliko imate tanku kosu, teže vam je da je zadržite da bude mirna duži vremenski period. Savjetujemo da okrenete ukosnicu naopako, kako bi ispupčenja sprečila klizanje niz kosu. Brzi trikovi za kosu ne moraju biti komplikovani, zar ne?

Da ne biste imali problema sa ukosnicama, jer one umeju da skliznu sa kose ako je ona masnija ili rijetka, naprskajte je lakom za kosu i obezbedićete čvršće i sigurnije držanje. Ukosnice će vam pomoći da za tili čas dobijete uglađenu frizuru ili jednostavno da uklonite kosu sa lica. Ukoliko imate šiške, ukosnica će vam biti najbolji prijatelj, jer u svakom momentu možete da ih razdvojite ili podignete.

Možete i manje pletenice da kontrolišete uz pomoć dve ukosnice, i sve one pramenove koji štrče vratićete na mjesto uz pomoć ovog akcesoara. Takođe možete i da sakrijete gumicu kojom ste vezali  kosu tako što ćete odvojiti jedan pramen i obmotati ga oko gumice, pa ukosnicom isti pramen zakačiti iza. Biće inovativno i drugačije.

Ukosnice ne moraju biti samo crne. Postoje ukosnice raznih oblika i veličina. Možete ih naći i sa cirkonima i sa mašnicama, i one mogu služiti kao ukras za vašu kosu. Ukoliko odlučite da eksperimentišete, onda ćete zaista uživati u onome što vam ove male stvarčice mogu donijeti.  Ukrštajte ih, pravite razne oblike na glavi ili osvježite izgled bojom koja će razbiti monotoniju.

Vaše frizure će dobiti novi šarm i svideće vam se ta mogućnost da za kratko vrijeme potpuno promjenite izgled. Probajte par dana za redom da menjate frizure  videćete koliko ljepote ima u promenama.

Trake za kosu

Trake za kosu izmeniće vaš izgled u potpunosti!

Izgledaju kao parče tkanine, a u sebi kriju magiju. One frizuri daju božanstven izgled, jer izgledaju vrlo zanimljivo na glavi. Svako od nas ima dane kada samo želi da podigne kosu, a trake baš u tim danima dobijaju svoju funkciju.

Ukoliko imate šiške, znate i sami koliko nekad mogu da vam smetaju. One se brzo maste i moraju da se skoro svakog dana peru. Da biste izbjegli svakodnevno pranje kose, traka će vam koristi da odložite taj čin.

Osim što ih možete nositi oko glave, one se mogu spustiti i na čelo i to najbolje izgleda kada je kosa puštena. I na lokne i na ravnu kosu, traka će izgledati savršeno. Mnogi poznati brendovi su uvrstili traku kao obavezni modni dodatak uz određene kombinacije.

Ove trake nosile su se i tokom devedesetih godina, a danas su ponovno u trendu, pa iskoristite sve ono što vam one pružaju. Sa njima se bukvalno možete igrati, tako da savjetujemo da ih uvijek imate uz sebe.

Ukoliko ne želite da ih kupujete, možete da uključite svoju kreativnost i da ih sami napravite od šarenih majica ili materijala. Svaki kreativni ekspirement je dobrodošao, jer ne možete pogrešiti!

Nakit za kosu

Nakit za kosu je tako popularan! Osim toga, on će učiniti da u svakoj prilici zablistate. Sigurno vam se nekad dogodilo da odmah nakon posla morate da odete na žurku ili na koktel sa drugaricama. Nakit koji jednostavno pada preko kose učiniće da izgledate glamurozno.

Rođendan, izlazak ili vjenčanje? Nakit će vas izdvojiti iz gomile, izgleda vrlo otmeno, a treba vam nekoliko trenutaka da ga namestite.

Ovaj detalj jedan je od onih koji će dosadnu frizuru učiniti neodoljivom. Postoje nakiti raznih materijala, oblika i veličina. Biserni detalji, cvjetni dezeni ili srebrni, vi birate, u zavisnosti od prilike. U svakom slučaju, morate imati jedan kod sebe u svakom trenutku, jer nikad ne znate kada će vam zatrebati da izgledate božanstveno.

Ako imate hrabrosti za čuda na vašoj kosi, i ako imate želje za tim, vi svaki svoj broš ili blještavu šnalu možete da iskoristite kao ukras za kosu. Čak i lančić ili perle možete da prilagodite vašoj kosi. U tome će vam pomoći ukosnice i za čas, imaćete frizuru iz snova. Pokušajte, svideće vam se. Jednostavno, a vrlo efektno.

Uz elegantnu crnu haljinu ili usku košulju, izgledaćete vrlo sekspilno.

Mašne za kosu

5 akcesoara za kosu koje uvijek morate nositi sa sobom

Od djetinjstva, djevojčice su okružene slatkim stvarčicama za kosu. Kada porastemo, to i dalje ostaje isto. Mašne su se opet vratile u modu, i osim što krase mnoge odevne predmete, one su sada modni hit i na našoj glavi.

Mašne su osvježenje na odjeći, a na kosi izgledaju jednostavno preslatko. Možete napraviti punđu u obliku mašne, a možete i nabaviti rajf koji na sebi ima jednu mašnicu. Postoje i šnale sa mašnama, a možete je i napraviti od obične satenske trake koju ćete vezati u mašnu. Možete vezati svoj rep ili blago vezati puštenu ravnu kosu.

Imate toliko mogućnosti koje ćete sigurno isprobavati mjesecima, jer mašne ne mogu da dosade. One nisu djetinjaste, one su novi oblik ženstvenosti za kojim ste čeznule. Ne treba vam mnogo vremena, a ono što ćete vidjeti u ogledalu, oduševiće vas!

Koji od ovih akcesoara vam se najviše sviđa? Koji najviše pristaje vama? Mi vam savjetujemo da isprobate sve i da odaberete omiljeni koji će za par minuta promijeniti izgled vaše kose. Uvijek možete mijenjati i radovati se raznovrsnosti koju oni nude.

Akcesoari za kosu nisu više namijenjeni za djevojčice, kao nekada, sada ih koriste i žene širom svijeta. Za razbijanje monotonije, ovo su vam ključni dodaci koje će vaša kosa obožavati.

Ne zaboravite da ponesete sa sobom ono što vam se najviše sviđa. Ovih najboljih 5 staće u pregradu vaše torbe i postaće vam najbolji prijatelji u najkritičnijim situacijama.

Komentari