Predložen pritvor Straživuku zbog prijetnji sudiji

Predložen pritvor Straživuku zbog prijetnji sudiji

Siniša Straživuk se tereti da je prijetio predsjedavajućoj sudskog vijeća Okružnog suda u Banjoj Luci u predmetu “Trezor”

Republičko tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, predložilo je određivanje pritvora Siniši Straživuku zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo “napad na sudiju i javnog tužioca”.
Straživuk je uhapšen u ponedjeljak u Banjoj Luci, a tereti se da je prijetio predsjedavajućoj sudskog vijeća Okružnog suda u Banjoj Luci u predmetu “Trezor”, gdje je Straživuk prvooptuženi, a sedmočlanoj grupi se sudi za višemilionske pljačke. Straživuk se do hapšenja branio sa slobode.
“Republički javni tužilac mjeru pritvora predložio je zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke koje je potrebno saslušati tokom istrage, odnosno da bi mogao uništiti ili sakriti dokaze i tragove važne za krivični postupak”, potvrdili su iz tužilaštva.
Iz Republičkog tužilaštva su precizirali da se osumnjičenom stavlja na teret da je 3. novembra 2018. godine, putem Vibera “ozbiljno zaprijetio ubistvom, upotrebom oružja, sudiji Okružnog suda u Banjoj Luci”.
“U vremenskom periodu od 14.54 sati do 22.18 sati sa svog mobilnog telefona na njen mobilni telefon slao je poruke koje je sudija shvatila kao ozbiljne prijetnje”, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Komentari