Merkel: Britanci neće moći da biraju šta im se svidi

Merkelova: Vučić se bori svakodnevno za stabilni Balkan

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se na dnevnom nivou bori za stabilnost i mir na Balkanu.

To je u srijedu uveče u Helsinkiju, na Samitu Evropske narodne partije (EPP), poručila njemačka kancelarka Angela Merkel, ne štedeći pohvale na račun reformi koje se sprovode u našoj zemlji.

Ona je poslije serije sastanaka i govora prišla da se pozdravi sa prvim čovjekom Srbije, koji je iskoristio priliku da se sretne sa mnogim liderima čije su stranke članice najmoćnije političke grupacije u Evropskom parlamentu.

Na Samitu šefova država i vlada iz redova EPP, Vučić je govorio o potrebi da evropski narodnjaci pobijede na predstojećim izborima za Evropski parlament.

Takođe je prenio i rezultate koje je Srbija ostvarila u mnogim oblastima, te i o značaju stabilnosti i mira u regionu. Kako prenosE „Novosti“, govor predsjednika Srbije dobio je najveći aplauz.

Vučić je sjdio u prvom redu ispred bine, između predsjednika Ukrajine Petra Porošenka i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, a za istim stolom sjedeli su i hrvatski premijer Andrej Plenković, njegov mađarski kolega Viktor Orban, šef bugarske vlade Bojko Borisov, premijer Irske Leo Varadkar i gradonačelnik Helsinkija Jan Vapauori, pišu “Novosti”.

 

Komentari