Akumulirani gubitak Rafinerije nafte u Brodu 557,5 miliona KM

Vještačenjem izuzetih predmeta iz rafinerije utvrditi uzrok eksplozije

Okružno javno tužilštvo dostaviće na vještačenje predmete koji su izuzeti iz Rafinerije nafte u Brodu da bi se utvrdile činjenice i okolnosti koje su dovele do eksplozije i požara 9. oktobra kada je smrtno stradao jedan radnik, potvrđeno je iz dobojskog Tužilaštva.

Iz Tužilaštva navode da će predmeti, koji su izuzeti iz Rafinerije prilikom obavljanja uviđaja lica mjesta, biti poslati na vještačenje nadležnim stručnim institucijama radi utvrđivanja uzroka eksplozije i požara.

Načelnik dobojske Policijske uprave Dmitar Vračar rekao je ranije da je ukazana potreba za angažovanje specijalizovanih vještaka iz Beograda za analizu određenih uzoraka radi utvrđivanja uzroka eksplozije u Rafineriji nafte u Brodu.

On je naveo da je policijski uviđaj na utvrđivanju uzroka nedavne eksplozije u Rafineriji nafte završen 19. oktobra.

“Za sada su identifikovani dijelovi cijevi, spojnice između dva pogona. Sve ukazuje da je tu inicirana eksplozija koja se kasnije proširila”, rekao je Vračar na konferenciji za novinare Policijske uprave Doboj 22. oktobra.

Rafineriju nafte u Brodu 9. oktobra zadesio je požar i eksplozija pri čemu je poginuo jedan radnik, a 10 ih je povrijeđeno.

(Srna)

Komentari