Opljačkali i pretukli starca kod Banjaluke

Opljačkali i pretukli starca kod Banjaluke

Iako je zadobio višestruke i teške povrede po tijelu, Ostoja Milaković (80) kojeg su razbojnici brutalno pretukli u njegovoj kući u Kmećanima kod Banjaluke, nekako je uspio nazvati komšije, a zatim je stigla hitna pomoć i policija.

Njegova kuća u kojoj je živio sam, udaljena je 100-200 metara od drugih kuća koje su poprilično razuđene, a razbojnici su u jutarnjim satima pretukli starca i preturili mu kuću iz koje još uvijek nije poznato šta je tačno ukradeno.

Međutim, poznato je to da je Milaković važio za dobrostojećeg domaćina.

“Ne znamo ko se može dovesti u vezu s tim, to će utvrditi policija. Milaković je toliko pretučen da je završio u bolnici, ali je ipak tako povrijeđen uspio telefonom pozvati pomoć”, kaže mještanin ovog sela.

Protiv uhapšenih, čiji identitet za sada nije poznat, policija je preduzela istražne mjere zbog krivičnog djela razbojništvo.

O svim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva, pod čijim nadzorom se preduzimaju dalje radnje.

Prema riječima Vesne Ivanišević, načelnice Službe za neurohirurgiju pacijent O.M. je primljen u stanju politraume.

“Pacjent je zbrinut i obavljena je sva neophodna dijagnostika. On je trenutno svjestan, ostaje na daljem liječenju i praćenju, a sve prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene”, navode iz UKC RS.

Komentari