Zavod za statistiku: U junu plate bile više, a cijene niže!?

Detalji igre “10 računa izbroji i stan osvoji”

Zainteresovani za učešće u nagradnoj igri “10 računa izbroji i stan osvoji” od ponedjeljka 15. jula mogu predati popunjene koverte u poslovnicama pošta Srpske ili poštanskim sandučićima sa čime dobijaju šansu osvojiti stan u Banjaluci.

Naime, nagradna igra tada i zvanično počinje a trajaće sve do 13. oktobra navodi se u pravilima koja će zvanično biti objavljena sutra.

Skupljaju se fiskalni računi i slipovi ne stariji od 1.juna, izdati u RS, bez obzira na vrijednost na njima, a pravo učešća imaju sva lica sa prebivalištem na teritoriji BiH koji prihvataju pravila.

Učestvovati ne mogu zaposleni u Kabinetu Predsjednika Vlade Republike Srpske, Generalnom sekretarijatu, Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi, Republičkoj upravi za igre na sreću, javnom preduzeću „Pošte Srpske“ i u Udruženju ekonomista „SWOT“, koji u saradnji  sa Vladom RS organizuju igru.

Stanovi, njih četiri, površine od 53 do 67 kvadratnih metara nalaze se u Karađorđevoj ulici u Banjaluci na broju 79, a ukupno vrijede preko pola miliona maraka.

Budući vlasnici će biti poznati od septembra do polovine oktobra, jer će u tom periodu biti organizovana četiri izvlačenja.

Koverte se šalju sa naznakom za nagradnu igru “10 računa izbroji i stan osvoji”, sa čitko napisanim ličnim podacima i to imenom, prezimenom, adresom prebivališta i kontakt telefonom, a poštanska usluga se neće naplaćivati, tako da je koverta jedini trošak za takmičara.

“Koverte koje nisu poslane putem pošte su nevažeće i ne mogu učestvovati u nagradnoj igri, a ukoliko takva koverta bude izvučena, njen pošiljalac neće biti dobitnik nagrade”, navodi se u pravilima igre.

Izvlačenje nagrada održaće se javno u direktnom TV prenosu emisije na programu Radio televizije Republike Srpske u prisustvu petočlane Komisije za praćenje regularnosti.

Nagradnu igru organizuje Vlada Republike Srpske u saradnji sa Udruženjem ekonomista “SWOT” a njena svrha je podizanje svijesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije te stimulacija bezgotovinskog plaćanja kao instrumenta suzbijanja sive ekonomije.

Datumi izvlačenja

Prvo izvlačenje 22. septembra 2019. godine:

  • Stan broj 55, površine 53,15 m², po strukturi dvosoban, na šestom spratu u Karađorđevoj ulici, na broju 79, Banjaluka, po kupoprodajnoj cijeni od 110.552 KM;

Drugo izvlačenje 29. septembra 2019. godine:

  • Stan broj 49, površine 60,14 m², po strukturi dvosoban, na petom spratu u Karađorđevoj ulici, na broju 79, Banjaluka,  po kupoprodajnoj cijeni od  125.091,20 KM;

Treće izvlačenje 06. oktobra 2019. godine:

  • Stan broj 37, površine 64,95 m², po strukturi dvosoban, na četvrtom spratu u Karađorđevoj ulici, na broju 79, Banjaluka, po kupoprodajnoj cijeni od 135.096 KM;

Četvrto izvlačenje 13. oktobra 2019. godine:

  • Stan broj 38, površine 67,60 m², po strukturi dvosoban, na četvrtom spratu u Karađorđevoj ulici, na broju 79, Banjaluka, po kupoprodajnoj cijeni od  140.608 KM.

Komentari