04. 04. 2020.
Vandal koji je zapalio spomenik na Banj brdu ponovo uhapšen

Vandal koji je zapalio spomenik na Banj brdu ponovo uhapšen

Vandal koji je zapalio spomenik na Banj brdu ponovo uhapšen

Vedran Grahovac (18) iz Banjaluke koji je nedavno uhapšen zbog paljenja spomenika na Banj brdu u Banjaluci, ponovo je uhapšen. Ovaj put lisice na ruke su mu stavljene zbog krađa, saznaje Srpskainfo.

Prema našim informacijama sa njim je uhapšena i Vedrana Mandić (27) takođe iz Banjaluke.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da im je u četvrtak prijavljeno da je opljačkan market u Karađorđevoj ulici u Banjaluci.

– Policija je izašla na teren i ubrzo poslije toga uhapšeni su Grahovac i Mandićeva. Oni su osumnjičeni da su ukrali razne artikle iz marketa. Obaviješten je dežurni tužilac OJT Banjaluka, koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj – rekli su u policiji, ne navodeći imena osumnjičenih.

Podsjetimo, Grahovac je uhapšen sredinom septembra nakon što je zapalio spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu u Banjaluci.

Nakon što je naložio vatru na stepenicama, on je sve to snimio i stavio na svoj profil na instagramu. Snimak je ubrzo došao do policije, pa je i uhapšen.

On je zatim tvrdio da mu nije bila namjera da zapali spomenik, već da je „snimao gotivne kadrove“.

– Meni da je bila namjera da ga zapalim, od njega ne bi ostao nijedan kamen i nijedna kost ispod. Možete sami otići i uvjeriti se da je ostala samo fleka i tragovi vatre, koju smo zapalili da snimimo neke gotivne kadrove – rekao je Grahovac.