Srbija zabranila crnogorskom diplomati ulazak u institucije

Srbija zabranila crnogorskom diplomati ulazak u institucije

Srbija je odgovorila recipročnim mjerama Crnoj Gori koja je zabranila srpskom diplomati u Podgorici ulazak u crnogorske državne institucije i kontakt sa njihovim službenicima, pišu “Večernje novosti”.

List napominje da je Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore zabranilo prošle sedmice, usmenom notom, ministru savjetniku u Ambasadi Srbije u Podgorici Ljubiši Milanoviću “ulazak u državne institucije Crne Gore, kao i kontakte sa službenicima”.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, “Novosti” navode da je srpsko Ministarstvo spoljnih poslova odmah uzvratilo recipročnom mjerom koja se odnosi na Anu Ražnatović, ministra savjetnika u crnogorskom diplomatskom predstavništvu u Beogradu.

Prema informacijama lista, predstavnici crnogorskog Ministarstva “stavljaju na dušu” Milanoviću da je u etar pustio vijest da će specijalci sa Kosova doći u Crnu Goru, kako bi pomogli policiji u slučaju nereda tokom okupljanja vjernika za Badnji dan, te da njegovo ponašanje i aktivnosti “iskaču iz diplomatskih”.

Sve ovo je usmeno saopšteno ambasadoru Srbije u Podgorici Vladimiru Božoviću, pišu “Novosti”.

Vijest o pomoći sa područja Kosova objavila je i novinarka portala “FOS” Anđela Đikanović koja je uhapšena zbog “širenja panike i lažnih vijesti”, a izvor “Večernjih novosti” rekao je da Beogradu nisu predočeni dokazi da je tu informaciju dobila od Milanovića.

“Odgovorili smo recipročnim merama, tako da Ana Ražnatović neće moći da učestvuje u bilo kakvim sastancima i razgovorima u našim institucijama. I na svaki sledeći potez Crne Gore, ukoliko ga bude, odgovorićemo isto”, rekao je sagovornik “Novosti” iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Komentari